Nu komt het moment echt snel dat wij vertrekken…

Nu komt het moment echt snel dat wij vertrekken…

El_Rocio39Breard[1]Met veel plezier en trots kijk ik terug op mijn tijd bij ABN AMRO. Mijn genomen stappen en geleerde lessen. En niet te vergeten alle mooie mensen met wie ik heb samengewerkt en heb ontmoet. Want komende dinsdag 27 april is mijn laatste werkdag voor deze prachtige bank.

Drie jaar geleden haalde Alfred mij (10_ eenennul) tijdelijk binnen om de migratie van Mijn Huisbank.nl te begeleiden. Na deze migratie zijn we online fors gegroeid van 2% van de omzet in 2007 naar ruim 20% nu. Daarna ging de tijd snel. In 2008 het ik met het team de productgroep Hypotheken Online geoptimaliseerd wat heeft geleid tot meer dan 2.000 Hypotheek afspraken per maand. En Evert heeft een fantastische tool ontwikkeld waarmee we de resultaten een week vooruit met 98% zekerheid kunnen voorspellen.

Het jaar 2009 stond in het teken van de migratie van Private Clients naar de site van ABN AMRO. Samen met Steven van PCNL hebben we aan alle sceptici bewezen dat ook deze bijzondere doelgroep online te bereiken is. We realiseren inmiddels elke week weer veel online afspraken met prospects.

Tegelijkertijd zat in de Hypothekengroep de rem erop en mocht ik niet boven onze doelstelling uitkomen. Daardoor vonden we de tijd om de BasisHypotheek(InternetHypotheek) goed neer te zetten in de online winkel. Op de valreep hebben Janneke en ik in 2010 de eerste stappen gezet om de internetpagina’s voor International Clients te optimaliseren op de site. Daarnaast hebben we een succesvolle testcampagne uitgerold op relevante sites om nieuwe internationale klanten te werven.

Het waren drie mooie en intensieve jaren waarin iedere keer weer nieuwe uitdagingen op mijn bord belandden zodat ik bleef. Maar nu is het moment dat ik vertrek toch echt aangebroken. Precies nu voordat de spannende periode aanbreekt van de integratie met Fortis. Ik ben ervan overtuigd dat zij er het beste gaan uithalen met elkaar.

In een zeer korte tijd zijn er een heleboel goede, jonge internet marketeers gestart, die de online weg als geen ander kennen. Ik zal ze dan ook op de voet blijven volgen om te zien welke nieuwe wegen zij in zullen slaan.

De komende periode zal ik op mijn blog ook berichten plaatsen over onze voortgang met de online schoenen en laarzen webwinkel die wij gaan starten vanuit Spanje. Maar wij gaan nu eerst op weg naar Sevilla…

Caspar Fraiture
Geschreven door Caspar Fraiture

Nog geen reacties.

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

<

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.