Mensen houden van connecten en de echte wereld

Mensen houden van connecten en de echte wereld

eenennul 10_ wk museumplein 2010 volDe huidige cijfers liegen er niet om
* Twitter: 100 Miljoen users, en elke dag 50 Miljoen tweets
* Facebook: bijna 500 Miljoen users. Een gemiddelde user heeft 130 vrienden en spendeert er 55 minuten per dag aan.
* LinkedIn: meer dan 65 Miljoen leden
Bijna 75% van tieners en twintigers gebruiken social networks. Dankzij deze connection sites (Facebook, LinkedIn, Blogs, YouTube etc.) zullen zij een Google-leven lang vindbaar blijven…

Uiteindelijk houden al deze mensen van de echte wereld offline. LinkedIn en Groups op LinkedIn zijn online gestart met het organiseren van offline events voor hun leden. Enkele voorbeelden zijn de Nederlandse Open Coffee LinkedIn Groups. Ook Microsoft heeft een geheim feest georganiseerd in Atlanta voor de introductie van een nieuwe Mobile, The Kin begin dit jaar. De geheime locatie werd slechts enkele uren vooraf bekend gemaakt met hints via Facebook en Twitter. Naast dat zelfs Seth Godin’s fans een niet officieel “meet up offline” online hebben georganiseerd. En meer en meer biedt ook onze Mobile de mogelijkheid de werkelijke offline wereld direct online met iedereen te delen. Layar(een Layar over je Dagelijkse Mobile Leven heen) en Foursquare zijn de eerste applicaties die offline wordt online nog bereikbaarder maken. Foursquare heeft al ruim 700.000 check-ins per dag.

OFFLINE is ONLINE Uiteindelijk zal de jongere generatie zich gemakkelijker voelen bij hun gelijke van de social online networks die ze dan ook in de werkelijke wereld kunnen ontmoeten. Of vooraf georganiseerd, of de mobile die aangeeft dat iemand uit jouw Social Group aanwezig is op die locatie. En als je opzoek bent in een stad dat Layar en Foursquare aangeeft dat het een locatie is waar jouw Group Members ook komen en tips voor je hebben in de directe omgeving.

Ondertussen wat is Caspar aan het doen. Ik doe een hoop dingen, zakelijk en privé. Full-time studie in Sevilla sinds juni, opzoek naar zakelijke mogelijkheden en in augustus genieten van de kust in Matalascañas.

Caspar Fraiture
Geschreven door Caspar Fraiture

Nog geen reacties.

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

<

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.