De Multi-Media Campagne bekend als Transmediale Marketing Campagne

De Multi-Media Campagne bekend als Transmediale Marketing Campagne

Je doelgroep kan je tegenwoordig bereiken op zeer veel verschillende platformen: TV | Online | Digital Bill-Board | Mobile | Print | Radio | en vele andere. Nu kunnen we ook Social Media | Video | Games | Blogs | Hub site en bijvoorbeeld een Online Media Campagne inzetten, met Affiliates en andere Partners naast de campagne om traffic te genereren.

Voor de Merken die zijn doelgroep op het juiste moment wil bereiken met de goede boodschap is deze diversiteit met veel mogelijkheden om zijn advertentie campagne en media plan uit te werken een grote uitdaging.
Deze mogelijkheden betekent voor merken dat ze goed gecoördineerd over alle platformen heen een diepere vorm kunnen uitzetten: Multi-Platform-Campagne en ook eerder bekend als Transmediale Marketing Campagne.

Het voorbeeld van een goede Transmediale Marketing Campagne was destijds de verkiezings campagne van Barack Obama. Obama is de eerste president van Amerika die er in geslaagd is om met een Transmediale Campagne gekozen te worden. Nog nooit eerder waren er zoveel mensen wereldwijd die het nieuws volgde over Obama en zijn Verkiezings Campagne.

We werden meegnomen door zijn verhaal “YES WE CAN” . Wij konden het verschil maken, niet hij of jij alleen, maar wij samen, als samenleving.
Hij nodigde ons online uit om deel te nemen aan zijn verhaal en er persoonlijk deel van uit te maken. Tijdens zijn campagne maakte hij gebruik van een aantal kernwoorden: “YES WE CAN” en “HOPE”. En dit laatste woord is wat de Campagne van Obama Transmediaal maakt.

Chris Hughes, bekend van Facebook nam ontslag bij Facebook en ontwierp de website MyBo. De website was het centrale punt binnen de campagne.

MyBo motiveerde de bezoekers om Obama te steunen tijdens de verkiezingsstrijd. Als bezoeker was je na het aanmelden op jezelf aangewezen. Vergelijk het met Facebook: “Het zijn de bezoekers die Facebook groot maakte en niet Facebook zelf”.

Daarnaast maakte het campagne-team gebruik van de kracht van de verschillende Social Media tijdens de campagne. Online overal vindbaar waar de doelgroep zich bevond op internet. Via sites zoals Facebook, LinkedIn, Twitter en MySpace wist Obama een gigantisch online netwerk op te bouwen, waarmee hij binnen een aantal seconden duizenden mensen online wist te bereiken die op hun beurt zijn boodschappen ook weer doorstuurden binnen hun eigen netwerken.

Met het woord “HOPE” speelde Obama in de Social Media hier bewust op in. Iedereen kent Amerika als geen ander als het land van Hope en The American Dream. Hiermee kon Obama het ook overbrengen naar heel de wereld.
Iedereen gaf hun eigen invulling aan het woord “HOPE”. En daarmee werden zij een nieuwe verteller binnen het verhaal van Obama. Ze raakte betrokken en zorgden ervoor dat het doorverteld werd en ze droegen het uit op hun eigen wijze in hun eigen netwerk.

En dat is precies wat een goede Transmediale Marketing Campagne als doel en als kracht in zich heeft! Met de zogenoemde Bottom-Up strategie, Multi-Platform ingezet (Online en Offline) en Social Media op de juiste manier eraan toegevoegd.

Caspar Fraiture
Geschreven door Caspar Fraiture

Nog geen reacties.

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

<

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.