Draagt Digital Branding bij in je omzet?

Draagt Digital Branding bij in je omzet?

Gisteren was ik bij een sessie van Jeroen de Bakker op Talks@Google 10_ eenennul Google logo

Jeroen herhaalde nog eens de bekende stelling: De Communicatie wereld is veranderd van Traditioneel Interactie > Transactie > Relatie maar nu ook Locatie. Deze ontstaat mede door de verschillende communicatie middelen die er zijn naast bijvoorbeeld Radio, TV, Internet nu ook o.a. Mobiel meer en meer. Je zal de communicatie uiting dus altijd moeten vertalen naar de locatie. Je kan dus je Above The Line Thema campagne niet plat vertalen naar een uiting op YouTube of een banner op internet. We moeten het nog steeds blijven herhalen je moet de uiting afstemmen op de verschillende multi-media bronnen en de doelstelling die je hebt.

Brand draagt bij in je omzet, want sterke merken hebben een 6x hogere ROI!

Hoe vertaal je dat nu online? Hoe laad je het merk online. Daar heb je eigenlijk 3 niveau’s voor:

1. Paid attention> create awareness
Voorbeeld case Philips Wake Up Light versus de zon. 170.000 keer bekeken vanaf juni 2009.

2. Earned likeability> igniting herts (viral)
Voorbeeld case H&M en KitKat. Geniaal the rush Victor en Rolf bij H&M met een filmpje van KitKat. 18.000 keer bekeken vanaf november 2006.

3. Owned engagement> building platforms (niet je eigen site)
Voorbeeld case AMSTEL TEAMLINK i.s.m. KNVB exclusief contract afgesloten. 25% van amateurvoetballer is lid en maakt gebruik van de functies. De introductie was september 2009. Lees meer over Teamlink.

Je hebt de future in handen als je de verschillende media begrijpt, de juiste boodschap daarvoor kan vertalen en de creatief goed brieft voor creatie van de juiste invulling/uiting.

Unilever directeur Simon Clift zegt dat “een grote groep brand managers binnen en buiten Unilever te weinig verstand heeft van online marketing en de mechanismen achter social media”. De groep marketeers tot 25 à 30 jaar weet uit eigen ervaring hoe digitale media werken en wat ze voor hen betekenen. De groep ouder dan 45 jaar weet dat via zijn kinderen en daardoor uit eerste of tweede hand. De tussenliggende groep echter heeft te maken met verschijnselen en mechanismen die ze zelf niet kennen, ‘een verloren generatie’.

En Last but not least laat je inspireren door de genomineerde van de SpinAwards

Caspar Fraiture
Geschreven door Caspar Fraiture

Nog geen reacties.

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

<

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.