Digitale verwarring of hedendaagse opvoeding?

Digitale verwarring of hedendaagse opvoeding?

Op deze foto zit mijn zoontje in het gras te kijken naar wat hij op zijn schoot heeft. Hij zit met zijn telefoon om zijn oma in Utrecht te zien en te spreken via Skype. Binnen in huis hangt een flatscreen die hij muziek kind_met_laptop_in_het gras_noemt. Logisch, want muziek wordt beluisterd via iTunes. En middels de draadloze Airport verbinding met het Surround System van de flatscreen klinkt muziek.

Door de manier waarop hij de dingen anders benoemt realiseer ik mij dat zijn perceptie van technologie nu al radicaal anders is dan die van mij. Ik zie een laptop waarmee ik naast computeren ook kan bellen, of een tv waarop ik muziek kan afspelen. Straks zal hij er zijn huiswerk op maken en heeft hij geen traditionele schoolboeken meer. Gelukkig zie ik hem straks nog wel op zijn fietsje naar school gaan vergezeld door hopelijk een vriendje en zijn mobiele telefoon. Mobiele telefoon? Je bedoelt iPod, fotocamera, reisgids, schoolagenda, spelconsole, prijsvergelijker, pinpas, internetbankieren, follower, ov-kaart, e-ticket, paspoort in een! Een toverdoosje dat alle functionaliteiten heeft en alles voor je kan doen.

Deze ontwikkeling krijgt zeker zijn weerslag op bijvoorbeeld de verkoop van (school)boeken. Bol.com speelt daar nu al slim op in en trekt deze markt naar zich toe met 50% korting en straks met digitaal lezen. Mediamarkt kan zijn deuren sluiten. De verkoop verschuift geheel van de offline winkelvloer naar online. We hebben aan apparaten immers alleen nog maar een flatscreen, een laptop, een mobiele telefoon en een wireless music/tv-box en vergelijken prijzen en bestellen direct via internet. De volgende dag bezorgd! En applicaties downloaden we gewoon.

Blij dat er altijd een koelkast zal blijven bestaan die mij voorziet van koele biertjes op zomerse momenten! Meer info 10_ eenennul

Caspar Fraiture
Geschreven door Caspar Fraiture

Nog geen reacties.

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

<

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.