10 redenen waarom Infographics werken

Data visualisatie is zeer effectief, de afgelopen 2 jaar is de vraag naar Infographics met 800% gegroeid. Je komt ze steeds vaker tegen, in de krant, op tv, in het nieuws, langs de weg en op nog veel meer media kanalen.
Infographics zijn collages van informatie visueel gecreëerd om te entertainen, te informeren, en te sharen. Bijna elk onderwerp biedt genoeg materiaal om statische tekst om te zetten in een interessante, visuele en informatieve visualisatie.

1. De meesten van ons hebben een korte aandachtsspanne, waardoor (niet verrassend) we eerder kijken naar een boeiende afbeelding dan het lezen van grote hoeveelheden tekst.

2. Wij worden voortdurend blootgesteld aan een informatie overload via diverse online en offline kanalen en media. Het is niet langer belangrijk om de informatie te krijgen, maar om aandacht te krijgen en gevonden te worden.

3. Mensen zijn visueel ingesteld en kunnen visuele informatie sneller en gemakkelijker absorberen dan andere soorten informatie.<

4. Onze hersenen absorberen 60.000x sneller visuele informatie dan tekstuele.

5. De meeste mensen vergeten een grote hoeveelheid van wat ze hebben gelezen, maar ze herinneren wel wat ze hebben gezien.

6. Infographics zijn leuker en boeiender dan platte tekst.

7. Goede Infographics maken het gemakkelijker om complexe informatie snel te begrijpen.

8. Infographics zijn voor de maker zijn of haar kennis showcase over een bepaald onderwerp.

9. Een goede infographic verspreidt zich snel online en geven andere bloggers en schrijvers iets om te sharen met backlinks.

10. 90% van de informatie die onze hersennen ontvagen is visueel en 80% kan zich hiervan het plaatje herinneren, 20% de tekst en 10% het geluid.

Zorg ervoor dat je een logo, een URL op de Infographic verwerkt. Een korte video hoe data visualisatie werkt op YouTube. En een GRATIS link naar een website waar je zelf eenvoudig Infographics kan maken. Het is eenvoudig en je kan er snel interessante andere data visualisaties vinden.

Tagged
Caspar Fraiture
Geschreven door Caspar Fraiture

Nog geen reacties.

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

<

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.