Is Facebook de owner van jouw foto’s?

Is Facebook de owner van jouw foto’s?

Deze berichtgeving is gedeeltelijk correct. Facebook geeft inmiddels al een melding bij je account hierover, omdat er veel over getweet wordt dat zij zelfs op vrijdag 29 april met jouw foto’s een advertentie campagne starten! eenennnul-10-Facebook-is als nicotine

De melding is:
“Een opmerking over je persoonlijke gegevens:
In tegenstelling tot de berichten die je misschien hebt gelezen, geeft Facebook je persoonlijke gegevens (waaronder je naam, profielfoto of andere foto’s) niet door aan adverteerders”.

Maar vervolgens achter je accountsettings, blijkt dat Facebook in de toekomst wel toestemming kan geven aan derden gebruik te maken van je foto’s. Zij schrijven daar letterlijk: “Facebook geeft toepassingen van derden en advertentienetwerken geen toestemming jouw naam of foto in advertenties te gebruiken. Als dit in de toekomst wel wordt toegestaan, kun je via deze instelling bepalen op welke manier jouw gegevens worden gebruikt”.

Op meer informatie proberen ze er iets dieper op in te gaan “Facebook geeft toepassingen van derden en advertentienetwerken geen toestemming jouw naam of foto in advertenties te gebruiken. Als dit in de toekomst wel wordt toegestaan, kun je via deze instelling bepalen op welke manier jouw gegevens worden gebruikt.
Het kan zijn dat je via de sociale plug-ins van Facebook sociale context op sites van derden ziet, bijvoorbeeld in advertenties. Hoewel je met sociale plug-ins een persoonlijke ervaring op sites van derden kunt beleven, worden je gegevens niet gedeeld met de sites van derden waarop de sociale plug-ins worden gehost”.

Het is verstandig de instellingen hiervoor aan te passen om te voorkomen dat ze wel met je foto’s in advertenties aan de haal gaan in je eigen vrienden omgeving.

Ga naar je account> accountsettings> facebook ads(rechts boven)

En click dan op Instellingen voor advertenties van derden bewerken.
Zet deze op niemand en dan worden jouw foto’s niet gebruikt en de instellingen vervolgens opslaan.

admin_een
Geschreven door admin_een

Nog geen reacties.

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

<

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.